ZELENÁ POLÉVKA Z CHŘESTU A CUKETY

Čas přípravy:

5 minut

Čas vaření:

10

Porce

1

Typ jídla:

oběď

Den:

6. den

O receptu

Jemná polévka, krémová nebo jemně sekaná na menší kousky mixérem. Je na vás, jakou konzistenci zvolíte, aby vám byla příjemná.

Ingredience

Vývar


100 g stonky zeleného chřestu


40 g zelená část pórku


70 g cibule žlutá kuchyňská


600 g voda nebo vývar


Zelenina do polévky


150 g chřest bílý, nebo zelený


200 g cuketa zelená


50 g cibule žlutá kuchyňská


3 g libeček čerstvý (1 g sušený)


Salát

25 g okurka salátová 


25 g salát listový 



20 g shiro Miso (sladké bílé)


5 pažitka čerstvá

Inventář

prkénko, škrabka na zeleninu, nůž, kastrol, cedník, vařečka, mixér

Postup

1. Zeleninu omyjte.


2. Do kastrůlku dejte studenou vodu, přidejte vrchní část natě pórku, odlámané kusy chřestu a slupky, pokud  použijete bílý chřest a na větší kusy nakrájenou cibuli.


3. Přiveďte k varu a ztlumte. Nechte vařit na mírním plameni 20 minut. 


4. Vývar zceďte a nalijte do kastrůlku, kde budete vařit polévku. 


5. Osolte a přiveďte k varu. 


6. Mezi tím pokrájete zeleninu na vělké kusy. 


7. Vlžte je do vroucí vody a nechte 5 maximálně 5 miut vařit, při stlumeném plamenu.


8. Poté rozmixujte a ochuťte libečkem. 

Poznámka

Pokud máte bílý chřes a ještě jste s ním nepracovali, e k němu potřeba škrabka na zeleninu a po celé délce od špičky jen oloupat až ke konci stonku.