SVAČINA 7. a 8. DEN

Čas přípravy:

1 minut

Čas vaření:

1

Porce

1

Typ jídla:

svačina v 15:30

Den:

8. den

O receptu

Pokud do sebe tak velký objem jídla nedostanete, nenuťte se.

Ingredience

2 ks jablko červené


0,5 ks salátová okurka

Inventář

nůž

Postup

1. Jablka a okurku omyjte. 


2. Oloupejte pokud chcete. Ale pokud máte bio kvalitu, není třeba loupat. 

Poznámka

Říká se, že díky jednomu jablku denně nemusíte navštěvovat doktora, a něco na tom nejspíš bude. Jablka jsou totiž nabitá vitamíny, zejména vitamínem C, vitamíny skupiny B, z minerálů jsou pak bohatá na železo, vápník nebo hořčík. Navíc mají spoustu vlákniny (zejména ve slupce), která zasytí a působí dobře na střevní mikroflóru (podporuje správné fungování střevní peristaltiky).