RESTOVANÝ CHŘEST S RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU + SALÁT

Čas přípravy:

5 minut

Čas vaření:

5

Porce

1

Typ jídla:

večeře

Den:

6. den

O receptu

Rychlá příprava zeleniny zaručuje zachování co nejvíce živin. Pokud chcete více chuti, můžete zkusit přidat neaktivní lahůdkové droždí Tebi. Lžíce denně vám zajistí příjem vitamínů skupiny B.

Ingredience

100 g chřest zelený či bílý


100 g růžičková kapusta 


2 g sůl mořská jemná 


voda na podlití 


případně 3 g Tebi droždí 


Salát

25 g okurka salátová


25 g salát listový 

Inventář

prkénko, pánev s pokličkou, vařečka

Postup

1. Chřest omyjte a odlomte spodní část,  která by po tepelné úpravě zůstala tvrdá a dřevnatá. 


2. Kapustičky také umyjte a odkrojte zoxidované spodní části.


2. Chřest a kapustičky nakrájejte podle vaší chuti.


3. Rozpalte pánev na sucho. 


4. Vložte chřest a kapustičky, sosolte a dvě minuty restujte.


5. Poté podlijte vodou a prohřejte.



K zeleniněpodávejte listový salát s okurkou.

Poznámka

Pokud byste chtěli zeleninu grilovat či upravovat na grilu v alobalu, nedělejte to. Oba způsoby přípravy zatěžují játra.