RESTOVANÁ KAPUSTA S CHŘESTEM + ZELENÝ SALÁT

Čas přípravy:

5 minut

Čas vaření:

5

Porce

1

Typ jídla:

večeře

Den:

8. den

O receptu

Jelikož se poslední dny skládají s růžičkové kapusty a chřestu, snažte se je servírovat třeba krásném nádobí, aby byly i mokem, tedy smyslovým vnímáním postaveny do role něčeho výjímečně dobrého.

Ingredience

100 g kapusta růžičková


100 g chřest zelený


2 g sůl mořská jemná


3 g česnek čerstvý


50 g salát míchaný listový (okurka, kedlubna, ředkev...salátová směs)

Inventář

prkénko, nůž, grilovací pánev, vařečka

Postup

1. Zeleninu omyjte a očistěte.


2. Nakrájejte na tvary, které vám ten den nejvíce vyhovují. Vařte pocitově, je to důležité.


3. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Je tam jen pro chuť a čistící účinky. Pokud jej špatně trávíte, nebo prostě nemáte v oblibě, jednoduše jej vynechejte, nebo použijte třeba zázvor.


4. Rozehřejte suchou pánev a vložte zeleninu, všechnu najednou i s česnekem (zázvorem).


5. Osolte již v začátku.


6. Promíchávejte nebo prohazujte zeleninu na pánvi a tím ji ogrilujete. Můžete lehce podlít v závěru vodou.


7. Servírujte se míchaným salátem.

Poznámka

Zelenina obsahuje přirozeně svůj vlastní tuk, minimálně ale obsahuje. Proto se není třeba obávat, zda náš organismus využije naplno vitamíny z přijímané tepelně upravené zeleniny a zda se sůl stihne zapracovat do pokrmu.
Do salátu můžete přidat i kedlubnu či ředkev. Ideální čistící zeleniny s obsahem minima cukrů.