RESTOVANÁ KAPUSTA S CHŘESTEM + ZELENÝ SALÁT
Čas přípravy:
5 minut
Čas vaření:
5
Porce
1
Typ jídla:
večeře
Den:
8. den
O receptu
Jelikož se poslední dny skládají s růžičkové kapusty a chřestu, snažte se je servírovat třeba krásném nádobí, aby byly i mokem, tedy smyslovým vnímáním postaveny do role něčeho výjímečně dobrého.

Ingredience
100 g kapusta růžičková
100 g chřest zelený
2 g sůl mořská jemná
3 g česnek čerstvý
50 g salát míchaný listový (okurka, kedlubna, ředkev...salátová směs)
Inventář
prkénko, nůž, grilovací pánev, vařečka
Postup
1. Zeleninu omyjte a očistěte.
2. Nakrájejte na tvary, které vám ten den nejvíce vyhovují. Vařte pocitově, je to důležité.
3. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Je tam jen pro chuť a čistící účinky. Pokud jej špatně trávíte, nebo prostě nemáte v oblibě, jednoduše jej vynechejte, nebo použijte třeba zázvor.
4. Rozehřejte suchou pánev a vložte zeleninu, všechnu najednou i s česnekem (zázvorem).
5. Osolte již v začátku.
6. Promíchávejte nebo prohazujte zeleninu na pánvi a tím ji ogrilujete. Můžete lehce podlít v závěru vodou.
7. Servírujte se míchaným salátem.
Poznámka
Zelenina obsahuje přirozeně svůj vlastní tuk, minimálně ale obsahuje. Proto se není třeba obávat, zda náš organismus využije naplno vitamíny z přijímané tepelně upravené zeleniny a zda se sůl stihne zapracovat do pokrmu.
Do salátu můžete přidat i kedlubnu či ředkev. Ideální čistící zeleniny s obsahem minima cukrů.