KVETÁK S BROKOLICÍ A MRKVÍ

Čas přípravy:

5 minut

Čas vaření:

10

Porce

1

Typ jídla:

večeře

Den:

2. den

O receptu

V tomto receptu můžete a nemusíte použít olej. Zatím je to ještě možné, i když v polovičním množství. Nechte viniknout chuť samotné zeleniny.

Ingredience

5 g olej olivový

100 g květák

100 g brokolice

100 g mrkev

50 g cibule

3 g sůl mořská jemná

25 g listový salát

25 g okurka salátová

Inventář

prkénko, škrabka na zeleninu, nůž, pánev, vařečka

Postup

1. Zeleninu omyjte.


2. Květák a brokolici omyjte a rozkrájejte na růžičky.


3. Mrkev a cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.


4. Na pánev dejte malinko oleje. Rozprostřete ho a pánev rozehřejte.


5. Vložte nakrájenou zeleninu a restujte 5 minut.


6. K zelenině podávejte listový salát s okurkou.

Poznámka

Recepty na zeleninové pánve jsou inspirací pro vaše vaření. Pokud máte v první tři dny chuť více na řepu či cuketu, upravte si kombinace zeleniny. Množství nepřekračujte.