HRÁŠKOVO BROKOLICOVÁ POLÉVKA S MISEM
Čas přípravy:
5 minut
Čas vaření:
10
Porce
1
Typ jídla:
oběd
Den:
4. den
O receptu
Pokud potřebujete opravdu rychlou polévku do termosky do práce, tady je.

Ingredience
100 g mražený zelený hrášek
100 g brokolice čerstvá
3 g sůl mořská jemná
200 - 250 g vývar zeleninový nebo voda
10 g miso bílé rýžové (Shiro)
5 g pažitka /petržel / jarní cibulka
Inventář
prkénko, nůž, kastrůlek, mixér, vařečka
Postup
1. Omyjte brokolice a pokrájejte na středně velké kusy.
2. Do kastrůlku dejte vařit vodu nebo zeleninový vývar.
3. Osolte mořskou solí a přiveďte k varu.
4. Do vroucí vody nasypejte mražený hrášek a po dvou minutách přidejte brokolici.
5. Nechte vařit ještě 3 minuty a obsah kastrůlku nalijte do mixéru (či umixujte ponorným mixérem).
6. Přidejte k polévce do mixéru i Miso pastu a důkladně rozmixujte.
7. Poté vraťte polévku do kastrůlku a ještě 4 minuty „táhněte“ nejlépe na rozptylce plamene. (Polévka se nesmí vařit, jen lehce probublávat, aby var nezničil živé probiotické bakterie Misa.)
8. Přelijte do termosky na cestu s sebou, nebo servírujte k obědu.
Poznámka
Pokud máte čas na uvaření čerstvého vývaru, určitě to udělejte. Zabere to 30 minut se vším a polévce dodá nejen hloubku chuti, ale pomalé cukry. Ideální je do vývaru použít i mořskou řasu Kombu, která ho chuťově neovlivní, ale obohatí jej o minerály a kolagen. Nezapomínejte na zelené natě. I když je polévka sama o sobě zelená, čerstvá nať ji dodá spoustu vitamínu C a Miso potřebuje pro vyrovnání energie jin a jang lehce palčivou chuť.