HRÁŠKOVO BROKOLICOVÁ POLÉVKA S MISEM

Čas přípravy:

5 minut

Čas vaření:

10

Porce

1

Typ jídla:

oběd

Den:

4. den

O receptu

Pokud potřebujete opravdu rychlou polévku do termosky do práce, tady je.

Ingredience

100 g mražený zelený hrášek

100 g brokolice čerstvá

3 g sůl mořská jemná

200 - 250 g vývar zeleninový nebo voda

10 g miso bílé rýžové (Shiro)

5 g pažitka /petržel / jarní cibulka

Inventář

prkénko, nůž, kastrůlek, mixér, vařečka

Postup

1. Omyjte brokolice a pokrájejte na středně velké kusy.


2. Do kastrůlku dejte vařit vodu nebo zeleninový vývar.


3. Osolte mořskou solí a přiveďte k varu.


4. Do vroucí vody nasypejte mražený hrášek a po dvou minutách přidejte brokolici.


5. Nechte vařit ještě 3 minuty a obsah kastrůlku nalijte do mixéru (či umixujte ponorným mixérem).


6. Přidejte k polévce do mixéru i Miso pastu a důkladně rozmixujte.


7. Poté vraťte polévku do kastrůlku a ještě 4 minuty „táhněte“ nejlépe na rozptylce plamene. (Polévka se nesmí vařit, jen lehce probublávat, aby var nezničil živé probiotické bakterie Misa.)


8. Přelijte do termosky na cestu s sebou, nebo servírujte k obědu.

Poznámka

Pokud máte čas na uvaření čerstvého vývaru, určitě to udělejte. Zabere to 30 minut se vším a polévce dodá nejen hloubku chuti, ale pomalé cukry. Ideální je do vývaru použít i mořskou řasu Kombu, která ho chuťově neovlivní, ale obohatí jej o minerály a kolagen. Nezapomínejte na zelené natě. I když je polévka sama o sobě zelená, čerstvá nať ji dodá spoustu vitamínu C a Miso potřebuje pro vyrovnání energie jin a jang lehce palčivou chuť.