GRILOVANÁ KAPUSTA S CHŘESTEM A VAŘENOU BATÁTOU

Čas přípravy:

10 minut

Čas vaření:

15

Porce

1

Typ jídla:

večeře

Den:

7. den

O receptu

Ingredience

150 g batáta – menší kus v celku ideálně nebo obyčejná brambora


100 g růžičková kapusta


100 g zelený chřest


2 g sůl mořská jemná


5 až 10 g sójové omáčky Shoyu


5 g petržel nebo jiná zelená nať


Salát

25 g okurka salátová


25 g salát listový 

Inventář

silnostěnná nebo grilovací pánev, nůž, prkénko, kastrůlek

Postup

1. Pokud máte menší batátu, důkladně ji omyjte a dejte vařit do kastrůlku se studenou vodou trochou soli. Uvařte do měkka, to trvá cca 10 až 15 minut. Zde můžete použít i obyčejnou bramboru ve slupce. 


2. Mezi tím nakrájejte kapustičky na širší plátky.


3. Chřest odlomte v místě, kde vám to dovolí, tvrdé části stejně nechutnají dobře, jsou dřevnaté a hodí se spíš na vývar.


4. Chřest nakrájejte na menší kusy, například třikrát překrojte.


5. Nakrájejte petržel najemno.


6. Rozehřejte pánev a zprudka grilujte zeleninu maximálně 5 minut, aby zůstala křupavá. Osolte ji.


7. Uvařenou sladkou či klasikou bramboru rozřízněte, položte na zeleninu či vedle ní a pokropte sójovou omáčkou.


8. Posypejte petrželí a je hotovo.

Poznámka

Pokud nemáte rádi sladké brambory, uvařte si klidně klasické obyčejné brambory. Do vody k nim při vaření přidejte bobkový list, aby byly brambory lépe stravitelné. Gramáže zeleniny si můžete libovolně měnit, stále platí, že je nutné se dosyta najíst a nezapomínat na důkladné prokousávání soust.