GRILOVANÁ KAPUSTA S CHŘESTEM A VAŘENOU BATÁTOU
Čas přípravy:
10 minut
Čas vaření:
15
Porce
1
Typ jídla:
večeře
Den:
7. den
O receptu

Ingredience
150 g batáta – menší kus v celku ideálně nebo obyčejná brambora
100 g růžičková kapusta
100 g zelený chřest
2 g sůl mořská jemná
5 až 10 g sójové omáčky Shoyu
5 g petržel nebo jiná zelená nať
Salát
25 g okurka salátová
25 g salát listový
Inventář
silnostěnná nebo grilovací pánev, nůž, prkénko, kastrůlek
Postup
1. Pokud máte menší batátu, důkladně ji omyjte a dejte vařit do kastrůlku se studenou vodou trochou soli. Uvařte do měkka, to trvá cca 10 až 15 minut. Zde můžete použít i obyčejnou bramboru ve slupce.
2. Mezi tím nakrájejte kapustičky na širší plátky.
3. Chřest odlomte v místě, kde vám to dovolí, tvrdé části stejně nechutnají dobře, jsou dřevnaté a hodí se spíš na vývar.
4. Chřest nakrájejte na menší kusy, například třikrát překrojte.
5. Nakrájejte petržel najemno.
6. Rozehřejte pánev a zprudka grilujte zeleninu maximálně 5 minut, aby zůstala křupavá. Osolte ji.
7. Uvařenou sladkou či klasikou bramboru rozřízněte, položte na zeleninu či vedle ní a pokropte sójovou omáčkou.
8. Posypejte petrželí a je hotovo.
Poznámka
Pokud nemáte rádi sladké brambory, uvařte si klidně klasické obyčejné brambory. Do vody k nim při vaření přidejte bobkový list, aby byly brambory lépe stravitelné. Gramáže zeleniny si můžete libovolně měnit, stále platí, že je nutné se dosyta najíst a nezapomínat na důkladné prokousávání soust.