DUŠENÝ CHŘEST A SALÁT

Čas přípravy:

5 minut

Čas vaření:

15

Porce

1

Typ jídla:

večeře

Den:

4. den

O receptu

Přípravu chřestu můžete libovolně měnit, není nutné, aby byl přímo dušený, můžete jej i napařit. Pokud je pro vás porce malá, navyšte ji.

Ingredience

200 g chřest zelený či bílý

2 g sůl mořská jemná 

voda na podlití 

25 g okurka 

25 g salát listový 

Inventář

prkénko, škrabka na zeleninu, nůž, kastrůlek na vaření, cedník, mixér

Postup

1. Chřest omyjte a odlomte spodní část,  která by po tepelné úpravě zůstala tvrdá a dřevnatá. 


2. Nechte si jej v celku podle délky, která zůstane, nebo pokud chcete, překrojte ho. 


3. Rozpalte pánev na sucho. 


4. Vložte chřest, sosolte a dvě minuty restujte.


5. Poté podlijte vodou a prohřejte.



K zeleniněpodávejte listový salát s okurkou.

Poznámka

Pokud nejste na dietě bez tuku, nebo detoxu jater, můžete zeleninu osmažit na oleji. Pokud vyměníte mrkev za cuketu, dostanete další letní verzi nízkosacharidové polévky.