O receptu
Přípravu chřestu můžete libovolně měnit, není nutné, aby byl přímo dušený, můžete jej i napařit. Pokud je pro vás porce malá, navyšte ji.

Ingredience
200 g chřest zelený či bílý
2 g sůl mořská jemná
voda na podlití
25 g okurka
25 g salát listový
Inventář
prkénko, škrabka na zeleninu, nůž, kastrůlek na vaření, cedník, mixér
Postup
1. Chřest omyjte a odlomte spodní část, která by po tepelné úpravě zůstala tvrdá a dřevnatá.
2. Nechte si jej v celku podle délky, která zůstane, nebo pokud chcete, překrojte ho.
3. Rozpalte pánev na sucho.
4. Vložte chřest, sosolte a dvě minuty restujte.
5. Poté podlijte vodou a prohřejte.
K zeleniněpodávejte listový salát s okurkou.
Poznámka
Pokud nejste na dietě bez tuku, nebo detoxu jater, můžete zeleninu osmažit na oleji. Pokud vyměníte mrkev za cuketu, dostanete další letní verzi nízkosacharidové polévky.