DUŠENÁ KAPUSTA S ČESNEKEM A CITRÓNOVOU TRÁVOU

Čas přípravy:

5 minut

Čas vaření:

5

Porce

1

Typ jídla:

večeře

Den:

5. den

O receptu

Koření jsou v tomto jídle volitelná. Já použila to, které jsem našla při návštěvě u kamarádů. S tímto detoxem se dá totiž i cestovat.

Ingredience

150 až 200 g růžičková kapusta


100 g vody


5 g česnek (2 malé stroužky)


0,5 g římský kmín


3 až 5 kuliček zeleného pepře


0,5 citrónové trávy


Salát


25 g Libovolný listový salát mix


25 g Okurka, červená cibule případně Ume ocet

Inventář

prkénko, pánev s pokličkou, vařečka

Postup

1. Omyjte růžičkovu kapustu a odřízněte zoxidovanou spodní část, volné listy odpadnou a zbyde pěkná zelená kapustička.


2. Nakrájejte kapustičky na čtvrtky.


3. Pokud chcete, přidejte česnek, který oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte ho do pánve ke kapustě.


4. Osolte a okořeňte. Koření je čistě na vás, můžete a nemusíte dávat. Můžete také dát svoji volbu.


5. Postavte na sporák, podlijte vodou a přiklopte pokličkou a přiveďte k varu.


6. Doba dušení stačí pár minut. Podle toho, jak máte zeleninu rádi. Buďto křupanou 3 až 5 minut, nebo měkkou ale školní jídelna 10 minut a déle.


7. Salát si připravte libovolný, skvěle chutná směs, kde je polníček, radichio a další kousky listových salátů, do kterých přidáte oloupanou salátovou okurku a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli.

Poznámka

Můžete zmenšit poměr kapusty a zvětšit váhu salátu. Hlavní je pohlídat si objem jídla, které sníte. Neměl by být přes 350 g, ale pokud jste velcí jedlíci a nevydrželi byste, raději snězte více zeleniny, než hledat třeba chleba.