DUŠENÁ KAPUSTA S ČESNEKEM A CITRÓNOVOU TRÁVOU
Čas přípravy:
5 minut
Čas vaření:
5
Porce
1
Typ jídla:
večeře
Den:
5. den
O receptu
Koření jsou v tomto jídle volitelná. Já použila to, které jsem našla při návštěvě u kamarádů. S tímto detoxem se dá totiž i cestovat.

Ingredience
150 až 200 g růžičková kapusta
100 g vody
5 g česnek (2 malé stroužky)
0,5 g římský kmín
3 až 5 kuliček zeleného pepře
0,5 citrónové trávy
Salát
25 g Libovolný listový salát mix
25 g Okurka, červená cibule případně Ume ocet
Inventář
prkénko, pánev s pokličkou, vařečka
Postup
1. Omyjte růžičkovu kapustu a odřízněte zoxidovanou spodní část, volné listy odpadnou a zbyde pěkná zelená kapustička.
2. Nakrájejte kapustičky na čtvrtky.
3. Pokud chcete, přidejte česnek, který oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte ho do pánve ke kapustě.
4. Osolte a okořeňte. Koření je čistě na vás, můžete a nemusíte dávat. Můžete také dát svoji volbu.
5. Postavte na sporák, podlijte vodou a přiklopte pokličkou a přiveďte k varu.
6. Doba dušení stačí pár minut. Podle toho, jak máte zeleninu rádi. Buďto křupanou 3 až 5 minut, nebo měkkou ale školní jídelna 10 minut a déle.
7. Salát si připravte libovolný, skvěle chutná směs, kde je polníček, radichio a další kousky listových salátů, do kterých přidáte oloupanou salátovou okurku a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli.
Poznámka
Můžete zmenšit poměr kapusty a zvětšit váhu salátu. Hlavní je pohlídat si objem jídla, které sníte. Neměl by být přes 350 g, ale pokud jste velcí jedlíci a nevydrželi byste, raději snězte více zeleniny, než hledat třeba chleba.