DŽUS MELOUN A OKURKA

Čas přípravy:

5 minut

Čas vaření:

0

Porce

1

Typ jídla:

večeře

Den:

9. den

O receptu

Popíjejte pomalu, ale i tam prosliňujte, než spolknete.

Ingredience

350 g okurka salátová 1 ks


200 g meloun vodní červený 

Inventář

nůž, odšťavňovač

Postup

1. Okurku omyjte.  


2. Z melounu odkrojte část a použijte jen červenou dužinu.


3. Obojí odšťavněte a šťávu konzumujte po doušcích. 

Poznámka

Pokud chcete vybrat správně zralý meloun, musíte znát základní znaky zralého melounu. 1. stopka je uschlá a meloun sám odpadl při zaschnutí stopky. Je seschlá a tmavá. Nezralý má stopku zelenou a ještě plnou vody. 2. při poklepu se rozezní 3. může mít žluté místo na spodku, kde ležel na zemi 4. není nikde po obvodu mekký nebo prasklý