O receptu
Velmi příjemné a uspokojující jídlo, které vás bude určitě bavit i mimo detox. Cuketa obsahuje spoustu vody a přitom svým objemem zasytí. Krátká úprava zaručí požitek ze zeleniny, která křupe.

Ingredience
5 g olej olivový
150 g zelená cuketa (pokud jste jedlíci, dejte klidně 250 g, výsledná váha večeře bude 350 g)
100 g bílá ředkev nebo ředkvičky
100 g brokolice
2 g sůl mořská jemná
1 g kmín drcený
5 g shoyu Yamato
Salát
25 g listový salát
25 g okurka salátová
nebo rajčata, kedlubna a podobně
Inventář
prkénko, nůž, pánev
Postup
1. Zeleninu omyjte.
2. Cuketu nakrájejte na kostičky.
3. Bílou ředkev oloupejte a nakrájejte na kostičky.
4. Brokolici nakrájejte na růžičky.
5. Na pánev dejte malinko oleje. Rozprostřete ho a pánev rozehřejte.
6. Přidejte kmín a 30 vteřin orestujte.
7. Vložte nakrájenou zeleninu a restujte 5 minut.
8. Vypněte plamen a přidejte sójovou omáčku.
K zeleniněpodávejte listový salát s okurkou.
Poznámka
Pokud máte rádi orient, můžete klasický kmín vyměnit za kmín římský a přidat si třeba kurkumu a nebo rovnou kari koření.