CUKETA S ŘEDKVÍ A KMÍNEM

Čas přípravy:

5 minut

Čas vaření:

5

Porce

1

Typ jídla:

večeře

Den:

1. den

O receptu

Velmi příjemné a uspokojující jídlo, které vás bude určitě bavit i mimo detox. Cuketa obsahuje spoustu vody a přitom svým objemem zasytí. Krátká úprava zaručí požitek ze zeleniny, která křupe.

Ingredience

5 g olej olivový


150 g zelená cuketa (pokud jste jedlíci, dejte klidně 250 g, výsledná váha večeře bude 350 g)


100 g bílá ředkev nebo ředkvičky


100 g brokolice


2 g sůl mořská jemná


1 g kmín drcený


5 g shoyu Yamato


Salát

25 g listový salát


25 g okurka salátová


nebo rajčata, kedlubna a podobně 

Inventář

prkénko, nůž, pánev

Postup

1. Zeleninu omyjte.


2. Cuketu nakrájejte na kostičky.


3. Bílou ředkev oloupejte a nakrájejte na kostičky.


4. Brokolici nakrájejte na růžičky.


5. Na pánev dejte malinko oleje. Rozprostřete ho a pánev rozehřejte.


6. Přidejte kmín a 30 vteřin orestujte.


7. Vložte nakrájenou zeleninu a restujte 5 minut.


8. Vypněte plamen a přidejte sójovou omáčku.


K zeleniněpodávejte listový salát s okurkou.

Poznámka

Pokud máte rádi orient, můžete klasický kmín vyměnit za kmín římský a přidat si třeba kurkumu a nebo rovnou kari koření.