CUKETA, ŘEDKEV A BROKOLICE S NORI ŘASOU
Čas přípravy:
5 minut
Čas vaření:
10
Porce
1
Typ jídla:
večeře
Den:
3. den
O receptu
Zelenina s Ume octem a Nori řasou s minimem tuku, která doplní minerály a soli, které přes den ztratíme.

Ingredience
5 g olej olivový
250 g zelená cuketa
3 g sůl mořská jemná
100 g bílá ředkev nebo ředkvičky
100 g brokolice
1 ks - plátek Nori řasa (2g)
5 g Ume ocet
25 g listový salát
25 g okurka salátová
Inventář
prkénko, škrabka na zeleninu, nůž, pánev, vařečka, nůžky
Postup
1. Zeleninu omyjte.
2. Cuketu nakrájejte na půlkolečka a nasolte. Nechte sůl proniknout do cukety, oněch pár minut, než dokrájíte zbytek zeleniny.
3. Bílou ředkev oloupejte a nakrájejte na tenké kousky nebo nastrouhejte nahrubo. Ředkvičky nakrájejte na kousky. Klidně čtvrtky.
4. Brokolici nakrájejte na velikost sousta.
5. Na pánev dejte malinko oleje. Rozprostřete ho a pánev rozehřejte.
6. Vložte nakrájenou zeleninu a restujte 5 minut.
7. Nori řasu přeložte na půl, pak zase na půl a opakujte, dokud nemáte tenké proužky. Ty nastříhejte přímo do pánve na zeleninu. Promíchejte.
8. Vypněte plamen a přidejte Ume ocet.
9. K zelenině podávejte listový salát s okurkou.
Poznámka
Ume ocet dokáže pozvednout chuť zeleniny a osolí. Má velmi pozitivní vliv na zažívání. Pokud mořské řasy nemusíte, Nori prostě vypusťte, nice se nestane. Je zde pro chuť a příjem minerálních látek. Hlavně nezapomínejte kousat. Minimálně 50x jedno sousto. Nemocný člověk by měl kousat až 100 jedno sousto. Je nutné rozmělnit potravu tak, aby z úst odcházela do žaludku tekutá a dobře promísená se slinami. Pak máte 50% energie na zpracování potravy ušetřeny a využijete více živin.