CELEROVÁ ŠŤÁVA

Čas přípravy:

5 minut

Čas vaření:

0

Porce

1

Typ jídla:

před snídaní

Den:

1. až 9. den

O receptu

Ingredience

500 g až 600 g balení řalíkatého celeru v bio kvalitě (koupíte např. v Kauflandu)

Inventář

Odšťavňovač nebo mixér. K mixéru eko sáček na nákupy zeleniny, který prodávají u váh v zelenině, také v Kauflandu. Využijete později i na ořechová a obilná mléka.

Postup

1. Celer omyjte a rozloupejte  stonky.


2. Pokrájejte na menší kusy a dejte odšťavnit.


3. Šťávu vypijte co nejdříve, protože dochází k oxidaci, jako u každé zeleniny či ovoce po zpracování.

Poznámka

Doporučuji použít alespoň na očistu jater řapík v bio kvalitě. Kaufland jej běžně prodává za cenu cca 39 až 49 Kč. Dokonce se dá sehnat večer i za 27,90 Kč, když jim přebývá.
Rozdíl v barvě a chuti je jednoznačný. Konvenční celer je procházka růžovou zahradou, ale bio celer má říz a je to pořádný „kartáč“!
A mohu vám říci, že bio řapíkatý celer koupený ve Švédsku nebyl tak dobrý jako u nás z Kauflandu v Teplicích. Samozřejmě hodně záleží na čerstvoti a stáří celeru. Ideální by bylo, mít svůj vlastní na zahradě.