Lucie Beyerová

text

naloženo logo z FB.jpg
IMG_1620_Snapseed.jpg

Lucie Beyerová

Šéfkuchařka teplické Biorestaurace Zahrada pokračuje dál ve své misi za lepší vaření a život plný energie.

Lucie Beyerová vystudovala hotelovou školu. Gastronomie se v její rodině prolíná již po několik generací. Od prvorepublikových hoteliérů až po dědu pekaře. 

Dále studovala na prestižním Kushi Institutu, který vyučuje holistický přístup k životu - makrobiotiku. 

Součástí výuky je samozřejmě vaření, nauka o potravinách a lidském těle. 

Vaření pro roční období.

Vaření pro elemty (dřevo, oheň, země, kov a voda) dle Nine star ki astrolgie. 

Vyučuje orientální diagnostiku, která se využívá  v čínské medicíně při osobních konzultacích. 

Učí pracovat s meridiány lidského těla a vyučuje masáže Shaitsu.

Dále cvičení DO-IN (Tao joga) a nordic walking. 

V Kushi institutu studovali takové kapacity, jako jsou např. osobní kuchařka Madonny Mayumi Nishimura a další kuchaři, kteří se starají o jídelníčky hercům v Hollywoodu anebo členům královské rodiny Spojených Arabských Emirátů.

Osobnost roku Ústeckého kraje 2012, získala Lucie za reprezentaci kraje v Čechách i ve světě a to svou práci na projektu Biorestaurace Zahrada, kterou založila a vedla v letech 2007 až 2020. 

Pořádala přednášky na téma zdravého životního stylu a kurzy vaření.

Od roku 2013 do 2017 působila v České televizi v pořadu Sama doma, kde přispívala svými recepty a živým vařením.

Byla častým hostem v různých rádiích a přispívala svými články do novin a časopisů.

Po narození syna v roce 2014 se z mediálního světa stáhla a dál vedla restauraci. Nadále pokračovala a pokračuje s kurzy vaření a osvětě stravování.

Od roku 2018 je členem posádky Vegan týmu pro Holistic Holiday at sea a v roce 2019 se stala šéfchuchařkou veganské pekárny pro tyto plavby, které jsou na zaoceánské lodi Divina, společnosti MSC. Zde se svým týmem denně připravovala dezerty pro 2500 pasažérů, dle svých receptur. (Bohužel díky Covidu jsou plavby pozastaveny) 

V roce 2020 se stala součástí projektu „odborník do škol“ a začala spolupracovat s Hotelovou školou v Teplicích. Cílem projektu je přinést do hodin odborného výcviku tolik potřebnou praxi z reálného života v gastronomii.

Dále pomáhá i školním jídelnám, které májí zájem prohlubovat své možnosti a dovednosti v rámci trendů stravování.